Op het systeem, de zonnepanelen, omvormers en het montage materiaal krijgt u garantie. Hieronder vindt u alle garanties op een rijtje:

Systeemgarantie

Als u de installatie van het zonne-energiesysteem door ons heeft laten uitvoeren, garanderen wij de juiste werking van het complete systeem tot en met 10 jaar na de datum van oplevering. Dit geldt alleen als er ook een onderhouds-contract wordt afgesloten voor deze periode. Indien er geen onderhouds-contract wordt afgesloten geldt er een garantie periode van 3 jaar op een goed werkend systeem. In geval van een gebrek tijdens de garantieperiode zal Opgewekt bv het probleem verhelpen.

Reparatie of vervanging van onderdelen van het systeem leidt niet tot verlenging van de garantie. (Een werkend online monitoring maakt geen deel uit van de basisdefinitie van een werkend systeem)

Garantie zonnepanelen

Alle leveranciers van zonnepanelen maken een onderscheid tussen productiegarantie en vermogens garantie.

Alle panelen hebben een lineaire vermogens garantie. Dit betekent dat de leverancier garandeert dat een paneel na 10 jaar bijvoorbeeld nog 90% van het oorspronkelijke vermogen heeft en dat na 25-30 jaar het paneel nog 80 % van het oorspronkelijke vermogen heeft. Vorige sommige panelen is dit 90% na 25jaar. Voldoet een zonnepaneel niet aan deze eisen dan wordt het paneel kosteloos vervangen.

Alle panelen hebben een productgarantie. Op gebreken door ondeugdelijk materiaal, een gebrekkige afwerking of constructie met als gevolg dat uw zonnepaneel niet meer werkt bedraagt de garantie meestal 10-25 jaar na levering. Bij glas/glas panelen kan de garantie zelf 30-35 jaar zijn. Voor bepaalde merken kan dit uitgebreid worden.

Garantie omvormers

Alle omvormers hebben een productgarantie.

Centrale omvormers hebben bij ons standaard minimaal 10 jaar productgarantie. Dit kan vaak tegen een meerprijs nog verlengd worden.

Omvormers met optimizers hebben een standaard product garantie van 12 jaar op de omvormer en 25 jaar op de optimizers. De garantie op de omvormer kan tegen een meerprijs uitgebreid worden.

Micro-omvormers hebben een standaard productgarantie van 20 tot 25 jaar.

Garantie montage systemen

Op de meeste montage systeem die wij gebruiken heeft u 20 jaar product garantie.

Aanspraak maken op garantie

Soms kunt uw aanspraak op garantie afgewezen worden zoals bij verkeerd gebruik of verkeerd onderhoud. Ook als u zelf aanpassingen doet aan het zonne-energiesysteem (of laat doen door derden) vervalt de garantie in vrijwel alle gevallen.

Laat ons u bellen voor een vrijblijvend adviesgesprek

Gelieve uw naam in te vullen

Vul uw telefoonnummer in

Vul uw emailadres in

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld