Er zijn verschillende manieren om uw zonne-energieproject te financieren:

Duurzaamheidslening via SVN

Sommige gemeentes zijn aangesloten bij de SVN: de Duurzaamheidslening voor gemeenten.

Het klimaat verandert in snel tempo. Op basis van Europese doelstellingen voor CO2-reductie moet Nederland in 2020 30% minder CO2 uitstoten. Om dit te bereiken, moeten forse stappen worden gezet binnen de bestaande woningvoorraad. Gelukkig staat u hier als gemeente niet alleen voor. Wij bieden namelijk een duurzame oplossing.

De Duurzaamheidslening is een aantrekkelijke lening met een lage rente voor particuliere woningeigenaren. Gemeenten kunnen de Duurzaamheidslening inzetten om hun klimaatdoelstellingen te verwezenlijken, en de bestaande woningvoorraad energiezuiniger te maken. Niet alleen aantrekkelijk voor u als gemeente, maar ook voor de eigenwoningbezitters in uw gemeente. Zij krijgen door deze maatregelen namelijk een energiezuiniger huis, waardoor de energielasten dalen, omdat er door de maatregelen minder energie wordt verbruikt. Voor de woningbezitters vallen de lasten van de Duurzaamheidslening in de meeste gevallen geheel of voor een groot deel weg door het voordeel dat zij hebben op hun energierekening. Voor meer informatie klik hier.

Groene leningen

Diverse banken verstrekken groene leningen (green loans). Klik hier voor meer informatie voor een groene lening bij ABN AMRO.

Crowdfunding

Heeft uw bedrijf wel een groot dak maar heeft u nog geen middelen om een zonne-energiesysteem aan te schaffen dan kunnen wij samen met onze partner ‘ZonnepanelenDelen’ een crowdfunding campagne op zetten.

ZonnepanelenDelen is een crowdfundingplatform voor zonne-energieprojecten. Zij ondersteunen energiecooperaties, projectontwikkelaars en locatie eigenaren met juridische, technische en financiële kennis om een project succesvol door middel van crowdfunding te ontwikkelen.

De investeerder krijgt jaarlijks rendement uitgekeerd op basis van de productie van het zonne-energieproject - hetzelfde principe als dat u zelf de zonnepanelen op uw dak heeft. Op het einde van de looptijd van het zonne-energieproject krijgt de investeerder zijn investering weer terug, net zoals bij een obligatie. Klik hier voor meer informatie.

Laat ons u bellen voor een vrijblijvend adviesgesprek

Gelieve uw naam in te vullen

Vul uw telefoonnummer in

Vul uw emailadres in

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld